Tarieven

Iedereen kan benoemd worden tot executeur. Het eenvoudigweg opnemen van deze persoon in uw testament volstaat. Daarmee wordt evenwel niets gezegd over de bekwaamheid van de executeur. Ook kan een beoogde executeur de benoeming weigeren na uw overlijden. Wij bij MeesterExecuteurs adviseren altijd een onafhankelijke, professionele derde in uw testament te benoemen tot executeur. Niet alleen omdat het ons vak is, maar omdat u daardoor verzekerd bent van een juridisch nauwgezette afwikkeling door iemand die geen andere belangen heeft ten aanzien van uw nalatenschap. Dit voorkomt problemen.

Volgens artikel 4:144 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek komt de executeur een beloning toe van 1% van de nalatenschap. Daarbij moet u vooral denken aan de benoeming van een familielid tot executeur. Een professionele executeur van MeesterExecuteurs werkt, net als een notaris, accountant of fiscalist, met een uurtarief. Dat uurtarief ligt evenwel (veel) lager dan dat van de laatstgenoemden. U kunt met onze executeurs afspreken dat zij alle werkzaamheden zelf verrichten en alleen bij specialistische vragen een externe fiscalist of andere professional raadplegen, voor zover onze leden (zie tevens de ledenlijst) niet zelf over deze expertise beschikken. Dat beperkt de uitvoeringskosten in aanzienlijke mate.

MeesterExecuteurs houdt de kosten graag transparant en brengt om die reden graag een offerte op maat aan u uit, gebaseerd op uw specifieke hulpvraag en wensen. Mogen wij hiertoe een afspraak met u maken? Aan de rechter zijkant van het scherm kunt u daartoe klikken op het desbetreffende tabblad. U kunt ons natuurlijk ook bellen op +31(0)85-876 87 79 of mailen via info@meesterexecuteurs.nl. Wij staan voor u klaar.

Aanmelding lidmaatschap MeesterExecuteurs
Selecteer
Maak een afspraak